Welkom


Welkom op mijn site over creatieve therapie en systeem therapie.

Mijn naam is Hilda de Weerd,

Op deze site vind u informatie over twee verschillende vormen van therapie, creatieve therapie en systeemtherapie (partner-relatie en gezinstherapie). Deze twee vormen van therapie zijn goed te combineren om aan uw problemen te werken.

Mijn loopbaan ben ik begonnen als psychiatrisch verpleegkundige, in dit vak merkte ik dat veel mensen met psychiatrische problemen niet altijd verder kwamen met alleen praten. Om een andere manier te vinden om uiting te geven aan problemen ben ik de opleiding tot creatief therapeut gaan doen.

Hier ligt mijn passie omdat ik merk dat het maken van werkstukken en daar naar kijken helpend is. Het maken geeft nieuwe ervaringen en inzichten. In het werken aan een beeldend produkt kunnen mensen veel plezier beleven, waardoor het kijken naar problemen toegankelijker wordt.

Als creatief therapeut heb ik vele jaren met echtparen gewerkt binnen “de keerkring” een afdeling binnen GGZ Drenthe voor echtpaar relatie therapie en psychiatrie. Daarvoor heb ik de opleiding tot systeem therapeut gevolgd. Ik heb gemerkt dat de combinatie van creatieve therapie en systeem therapie kan helpen om anders met elkaar als partners of gezin te communiceren. Op deze manier nieuwe ervaringen opdoen, of elkaar weer op een andere manier zien.┬áHet eigen verhaal in beeldtaal brengen.